När jag var lite blev jag matad med sojavälling istället för vanlig traditionell välling. Nu vet inte jag hur gammal mina systrar var när de slutade med välling men jag fick hålla på lite längre med min sojavälling kommer jag ihåg. Varför jag inte drack vanlig välling var på grund utav att jag som liten var laktosintollerant. Detta växte sedan bort på mig ju äldra jag blev och till slut var allt borta och jag kunde äta allt som mina systrar kunde äta. Jag har fått berättat för mig att jag alltid blev ledsen när mina systrar fick gräddglass och jag fick nöja mig men en ”simpel” isglass.

Varför berättar jag detta här i bloggen för då? Jo, jag börjar misstänka att den där laktosintolleransen är på väg tillbaka till mig. Det kan givetvis också bara vara någonting jag har fått för mig men jag kan inte längre äta lika stora mängder gräddglass som jag kunde förut. På Espressohouse och vid andra caféer som erbjuder vispad grädde till chokladen får jag också tacka nej, eller om det är för krämiga maträtter eller ren vispgrädde i för stora mängder. Men det som får mig att tveka är all mjök som jag dricker utan att det händer någonting.

Är det någon som kan sin laktos?
Hjälp mig då är ni snälla.


Begreppen ovan är bara ett axplock av allt det som jag håller på att läsa om i mina studier. För tillfället består mitt liv av tidiga morgnar och sena nätter på grund utav att jag tycker detta är grymt intressant och inte kan sluta läsa om det, men ändå kan jag så lite. Jag läser och läser och tycker att jag förstå allting väldigt bra när och kan förklara vad förtaffarna menar muntligt med en viss osäkerhet på rösten. Men så fort allt ska ner på papper tar det stopp. Skrivkrampen slår till som en djupfryst fläskfilé mot huvudet.

I helgen blir det också en del läsning inom samma område men också om GMO (genmodifierade organismer) och det går att koppla ihop detta med med de andra orden som står ovan, då vi dagligen utsätts för genmanipulerade situationer, även om det är ovetandes för de flesta.

Ska sätta mig och svara på lite kommentarer nu och sedan sätta mig och läsa lite mer innan lunch. Vad händer hos er idag?En sak som slog min när jag tittade igenom några gamla inlägg för en stund sedan var att jag är väldigt duktig på att dra igång projekt som jag aldrig slutför. Den är egentligen bara ett projekt som jag har slutfört och det var när jag skrev om alla politiska partier åsikter inför den senaste folkomröstningen till europaparlamentsvalet. Annars är alla andra upplösta till intet av olika anledningar. Jag har bland annat dragit igång en kategori som hette och heter fortfarande allmänbildning men sist jag skrev ett inlägg under den kategosin var Tage Erlander fortfarande stadsminister. Sedan har vi den ynka idéen att jag skulle skriva ett blogginlägg per gång jag hade varit och tränat vilket har gått ganska bra eftersom jag inte har tränat sedan augusti, om man inte räknar med dagens träningspass. Det senaste projektet jag drog igång var i samband med klimatmötet i köpenhamn där jag skulle skriva uppdateringar under tidens gång om hur mötet fortskred. Ännu en plan som gick i stöpet, kanske därför deligaterna inte kom fram till några nämnvärda resultat?

Har du några projekt på din blogg som har runnit ut i sanden?

Visa fler inlägg