Abob.se

Någonting som är väldigt underskattat och som jag la märke till tidigare idag är tygkassar. När jag stod i mataffären för några timmar sedan var det endast jag som hade med mig tygpåsar som jag tänkte packa min mat i, alla andra köpte papperspåsar. Varför är det inte fler människor som använder typ istället för plast. Det är mycket mer miljövänligt och sedan sparar man in några kronor varje gång. Låt oss säga att varje familj storhandlar en gång i veckan och köper tre påsar á 1,5.- styck, vilket blir 234.- på ett år. 234.- man kan ha betydligt roligare för än att köpa plastkassar. Använder man plastpåsar till sopporna hemma kan man köpa rullar istället som är billigare och många även miljövänliga.

Är ni sugna på att investera i tygpåsar och gå infrån kassarna är detta ett av många företag som säljer påsar i olika design.

Tvättstugan.

Publicerat i: Vardag


Hur ofta brukar ni tvätta? Jag har en stadig tvättid som väntar på mig varje torsdag mellan 16-22. I samband med att jag tvättar brukar jag även byta sängkläder och städa ur lägenheten på samma gång. I går var det inget undantag utan jag gick ner med min tvätt i tvättstugan och skulle böjra tvätta och får se att dörren till tvättstugan är låst. Jag tittar på tvättschemat (som är ett upphängt papper) och ser att ingen ska tvätta före mig och att mitt namn står på rätt dag och tid. Det är väl någon som har kört en tvätt emellan mig och den som hade tvättstugan sist tänkte jag och gick tillbaka till lägenheten och tänkte att personen säkert kommer och hämtar sin tvätt.

Fyra timmar senare hade jag fortfarande inte kommit in för att tvätta och nu var mitt humör inte lika lugnt som innan. Men till slut står det en kvinna där nere och viker sin tvätt i godan ro när jag kommer ner igen. Jag säger att det var bra att hon öppnade tvättstugan så jag kunde börja tvätta. Kvinnan som var lite över medelåldern tittade på mig som ett frågetecken och förstod inte alls var jag pratade om. Jag informerade henne att det var torsdag den 22 april och att jag hade bokat tvättid. Då ser man hur det går upp ett ljus för henne och kinderna blir lite lätt röda. Hon hade gått runt hela dagen och varit bergsäker på att det var fredag. Då försvann min irritation och tänker mer att vi alla kan göra fel. Kvinnan bad så mycket om ursäkt och sa att jag kunde börja tvätta direkt och jag fick även hennes tid idag för att tvätta. Det är ingen fara, sa jag och log för att lätta hennes samvete lite. Jag hann ändå tvätta allt som jag skulle på kvällen ändå.

Har ni varit med om någon liknande?

Rubrik saknas.

Publicerat i: Vardag


Hela gårdagen gick som jag hade planerat, från morgon till kväll. På eftermiddagen skrev jag klart de arbetsuppgifterna jag hade på min dagordning och sedan blev jag medbjuden på mat och bowling på kvällen som jag inte tackande nej till. Tyvärr kom jag bara tvåa av oss fem som spelade men så länge jag slog personen på bilden så det ingen fara. Sedan satte jag mig och svarade på de flesta kommentarena när jag kom hem och käkade en lite lättare kvällsmat och bara tog det lugnt.

Nu ska jag snart iväg till universitetet och skriva lite på ett projekt vi påbörjade för inte så länge sedan. Min grupp ska se hur Spaninen kommer att påverkas av klimatförändringarna utefter olika scenarion vi har blivit tilldelade. Tyvärr kan jag inte så mycket om den spanska miljöproblematiken men det är någonting som vi ska sätta oss in i under förmiddagen. Eftermiddagen komme rnog mer gå till självstudier skulle jag tro men att vi ska lämna in någonting skriftligt i någon form. Vi får helt enkelt se vad som händer under dagen.

Vad gör du idag?

Visa fler inlägg