Det är inte alltid lätt att skriva lika korrekt som man ibland vill. Under de senaste veckorna har jag skrivit en hel del arbeten på olika språk, och någonting som slagit mig är hur språket kan påverka hur en läsare kommer att reagera på ens text. Jag tänkte köra ett test mer er och se hur duktiga ni är på att formulera er. rätt Här nedan kommer det sex stycken snuttar av text och ni ska gissa vilka som är korrekta att skriva.

"det är datans fel"    "hissa flaggan på halv stång"   "omständlig"
"det är datorns fel"   "sänka flaggan på halv stång"  "omständig"

Var de för lätta?


Är det någon som följer programserien Grannfejden på tv3? Jag såg ett avsnitt idag och trodde inte mina ögon. Där har vi verkligen I-landsproblem när de är som störst. Vissa människor är ju värre än barn i hur de beter sig mot andra människor.

När jag flyttade till den här lägenheten jag bor i nu trodde jag att min relation med grannen ovanför mig skulle bli ett fall för Grannfejden, men det blev tvärt om som tur är. Vi kommer väldigt bra överens måste jag säga, mycket bättre än förväntat. Vi umgås till och med lite när båda har tråkigt, haha.

Hur har ni det mer era grannar?

Såhär kan min lägenhet se ut en tidig vårdag.

Den här dagen har gått allt annat än bra. I morse vaknade jag med en huvudvärk som inte gav sig förrän nu ikväll. När jag skulle diska efter frukosten spilde jag ut vatten över hela, jag försov mig och min telefon är inne på lagning nummer två då första lagningen inte resulterade i någon förbättrning. Får troligen tillbaka telefonen på fredag.

Hur har er dag varit?
Visa fler inlägg