Ikväll så ska jag blogga om någonting som jag aldrig bloggat om förut. Jag vet inte varför men jag har varit fast besluten om att inte blogga eller ens nämna Isabella Löwengrip. Men nu kan jag inte låta bli längre. Jag har aldrig varit någon stor beundrare till denna kvinna men jag tycker att hon har varit jävligt dyktig på att marknadsföra sig och gjort sig själv till ett namn. Det spelar ingen roll om någon säger Blondinbella eller Isabella alla vet vem hon är i alla fall. Hon har varit med i tv och i radioprogram så det står härliga till, sedan så vill jag inte ens tänka på hur mycket hon har synts här i bloggosfären och i olika tidningar. Men nu är det slut med det.


Isabella "blondinbella" Lövengrip är en av bloggsveriges största succéer och kallas ofta för Sveriges bloggdrottning. Men snart kan det vara slut med det. Av någon anledning så kom jag in på hemsidan för dagens industri där jag kunde läsa att den framgångsrika bloggen kan komma att läggas ner i år, kanske till och med i höst då Isabella börjar på juristlinjen. Det bor någonting förnuftigt i denna kvinna som säger att hon inte alltid vill ha karriären som en bloggare utan när hon blir jurist vill hon skriva om mer seriösa saker. Som det ser ut idag så tror inte Isabella att hon skulle kunna byta inriktning på sin nuvarande blogg, vilket jag tror om hon verkligen ville. Så istället funderar hon på att lägga ned den hon har nu och starta upp någonting nytt lite senare säger hon till DI.


Vad tycker du om att Isabellas blogg eventuellt kommer att lägga ner? Kommer det att bli någon efterträdare? StinaLee (stavar hon så?) eller kommer förstaplatsen stå kvar tills Isabella kommer tillbaka igen? Vad tror du?

Nu har ungefär en månad gått utav det nya året och det är dags att skifta. Julsakerna har varit borta sedan länga och snart så kommer det fram nytt. Här i Sverige så skulle vi kunna säga att vi har fyra (ibland fem) perioder om året då våra städer och våra radiokanaler förändras en aning. Vi har precis avslutat en utav dessa och det var julen. Under julen så dekoreras nästintill alla skyltfönster i stan med snö, glitter, tomtar och annat som hör julen till eller som man kan associera till julen. Radiostationer runt om i landet börjar sända ut en massa olika versioner på julmusik så man nästan spyr när man egentligen borde älska det som mest.


Efter julen så kommer påsk och där kanske inte radiokanalerna förändras så jättemycket mer än att de börjar spela lite mer vår och sommarmusik igen. Men i hus och på gator så dekoreras det men färgglada fjädrar och ris så långt ögat kan nå, ett tydligt tecken på att det är vår. Nu kommer den bästa årstiden av alla, vintern i all ära men sommaren är ändå den perioden som ligger mig varmast om hjärtat. Vad är en midsommar utan snapsvisor och jordgubbstårta? Det är alltså midsommar som är den tredje "perioden" som jag pratar om. Midsommar är väl den tid på året som björkarna tycker minst om, för under denna högtid så är det fullt av björkris över allt. Det har nyss varit skolavslutningar och nu är det sommarmusik till max som spelas på radion, så långt bort från Bing Crosby man kan komma. Vi rustar upp våra uteplatser och klär en rad olika varianter midsommarstänger.


Men på lördag den 7 februari så startar den sista och den mest konstiga högtiden av dem alla, jag talar naturligtvis om melodifestivalen. Nu kommer radiostationerna börja spela gamla dänger som vi aldrig kommer att bli av med. Det kommer säkert vara stora reklamskyltar över allt, både här på internet och runt om i olika städer. Ta bara Norrköping som exempel där någon släpat in en stor skylt i ett utav varuhusen som finns. Högst upp på skylten är det nedräkning på hur länge det är kvar tills programmet börjar och under den så är det en diskokula. Glitter och glamor är årets tema enligt Petra Mede som är årets värd för kalaset så ni kan ju tänka er hur allt kommer att förvandlas under de kommande veckorna. Sedan så antar jag att flertalet blogginlägg kommer att skrivas här på blogg.se där man risar eller rosar bidrag, kläder eller annat som har med festivalen att göra. Konstigt att melodifestivalen har sådan genomslagskraft egentligen.


Den femte delen som jag tänkte på var när det är fotbolls-VM eller EM då det säljs fotbollströjor som aldrig för och det spelas fotbollslåtar över allt. Är det inte Jamba-signaler så är det på en pub eller någon annanstans. Lite som det kommer bli nu fast med "schlager", jag vet att det inte heter så länge men det namnet kommer ändå att finnas kvar på tävlingen är jag rädd.


Hur är din relation till Melodifestovalen?

Just nu så känner jag mig lite som kvinnan på bilden. Jag har hur mycket som helst att göra och jag har noll energi till att göra nått. Anledningen till att det är så skulle kunna vara att jag la i högsta växeln lite förtidigt. Tänk er att ni kör en bil på tvåans växel och sedan lägger i sexan på en gång, vad händer då? Jo bilen orkar inte, det blir för tungt och för låga varvtal för bilens bästa. Lite så känner jag mig just nu. Så jag funderar skarpt på att verkligen ta helg efter veckans sista föreläsning och bara vila och koppla bort allt som har med miljövetarprogrammet att göra. Sedan så tänkte jag fråga Sarah om hon har något bra knep på att få ny energi igen, jag har fått för mig att hon är duktig på det.  


Varför jag inte får någon ny energi just nu skulle kunna vara norrköpingsvädret också. Att bo i Norrköping är som att bo i Forks (en stad i twilight-böckerna), för här är det ytterst sällan sol utan det är mer regn och mulet och kallt. Som det ser ut i Sverige under den här tiden helt enkelt., tyvärr. Sedan så läser jag blogg efter blogg som byter ut hela sin garderob och köper nytt nu inför våren och sommaren. Det skulle jag också verkligen kunna göra. För nu är det inte alls roligt att klä på sig längre för det känns som att man alltid har på sig samma kläder. Jag går hellre runt naken än sätter på mig vissa plagg i garderoben. Så istället för att slänga en massa kläder så kan ni skicka dem till återvinningscentralen i Norrköping istället, alltså till mig, haha.  Jag behöver förändring i min vardag känner jag, förändring och det är nu!


Några förslag?

Visa fler inlägg