överanalysering.

Publicerat i: VardagÄr det någon utav er läsare som har gjort en textanalys någon gång? Jag har suttit hela eftermiddagen med min analys och jag har bara skrivit en inledning på några hundra ord och nu är jag fast. Jag vet helt enkelt inte hur man skriver en textanalys, därför ber jag er läsare om hjälp. Vi har fått vissa instruktioner till hur vi ska arbeta med denna analys med dem är rätt vagt om hur vi faktiskt ska skriva. Inledningen är som sagt klar men resten av arbetet består hittills bara av tomma kategorier. Syfte, teori, metod, resultat och diskussion ska vara med i arbete men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva under allt. Än så länge har jag inte ens nått syfte, så förvirrad är jag över uppgiften.


Efter litteraturseminariet imorgon är det faktiskt insatt en resurs om hur vi ska arbeta med uppgiften. Denna resurs tror jag större delen av klassen kommer gå på, så även jag. Men inför detta tillfälle ville jag ha någon form av ram färdig att visa läraren om be om en kommentar till fortsatt arbete. Snart kommer några klasskompisar hit för att diskutera lite om hur man kan göra.


Bloggen ligger lite i skugga under pluggperioderna, men så fort detta är klart återgår allt till det normala igen.När jag flyttade in i den här lägenheten satt det en skylt på dörren där det stod ”Ingen reklam, tack. Men gärna brev”. Denna skylt åkt ner ganska snabbt då jag vill ha reklam för att se olika erbjudanden olika matbutiker har under veckan. Men nu funderar jag starkt på att sätta upp en ny skylt istället och på den ska det stå ”Reklam, tack. Bara det inte är från Byggmax”. När jag rensade min tidningskorg häromdagen fick jag se att större delen av korgen bestod av Byggmax-reklam. Antingen är brevbäraren lat och inte orkar dela ut dessa reklamblad till varje lägenhet och då slänger in alla i närmast brevinkast, eller så tror brevbäraren att jag behöver lite extra reklam för att förstå budskapet i dem, jag vågar inte gissa på vilket.


Min textanalys börjar sakta men säkert att ta form inuti mitt huvud och imorgon är det jag som börjar skriva. Jag skickade ett mejl till min handledare och frågade om jag var på rätt spår i mitt tänkande vad det gäller min textanalys och fick till svar att jag skulle fortsätta åt samma riktning. På schemat är det bara en föreläsning inbokad i morgon (tidig)förmiddag, efter den blir det analysskrivande för hela slanten.


Vad gör du på lillördagen?
  Nu har det gått ett år och fem månader sedan jag började skriva på den här bloggen. Innan hade jag ett konto som var anslutet till min msn och dessförinnan en annan blogg här på blogg.se som jag inte kommer ihåg adressen till längre, men den finns kvar.


För att få den här bloggadressen som jag har idag var jag tvungen att försöka få kontakt med en vilt främmande människa då www.stefanalarsson.blogg.se redan var upptaget av en kille om inte hade skrivit ett inlägg på ett år. Jag kommenterade fört de inläggen som han hade skrivit och mejlade han då mejladressen stod på sidan. Det fanns även en länk till hans företag som jag mejlade och till och med skickade sms till honom, galen och du i huvudet jag vet. Men till slut fick jag överta hans blogg och sedan dess har den sätt ut på en rad olika sätt och inläggen har handlat om det mesta. Nu firar bloggen det femhundrade inlägget som ska firas med en stor fest på gården för alla nära och kära! Kanske inte, faktum är att jag måste sitta och plugga i eftermiddag så detta får bli mitt firande, genom att upplysa er om saken.


Var du en utav de som läst min blogg från början?

Visa fler inlägg