Att inte kunna sova ordentligt om nätterna sätter sina spår på dagarna. Under en relativt lång tid har jag inte kunnat somna på kvällarna. Min insomningsintervall under dessa veckor har pendlat allt ifrån halv tre på natten till halv sex på morgonen. Denna brist på sömn har resulterat i att min hjärna har omvandlats till en grötliknande sörja som saknar praktiskt tänkande och koncentrationsförmåga. Detta rapportskrivande som vi i min basgrupp höll på med under förra veckan krävde alltså enorma mängder energi, vilket gjorde att sörjan blev ännu mer lättflytande än innan. Nu hoppas jag att trenden vänder inom det snaraste för jag varken orkar eller vill ha det såhär längre. Fick några insomningstabletter av grannen igår ifall det skulle krisa. Men igår somnad jag faktiskt vid tolvtaget och vaknade inte förrän klockan sju i morse. Jag tänkte försöka komma i säng innan tolv idag också för att försöka återgå till ett ”normalt” stadium igen. Några exempel på saker som jag har gjort och som inte finns någon förklaring på mer än att det bara är flytande substans innanför pannan är; att jag har lagt grynlappar i kylskåpet, gått fram och tillbaka med o’boyburken utan att använda den och försökt öppna cykellåset med husnyckeln.   


Har ni varit med om samma problem någon gång?I fredags tjuvstartade jag och några kompisar julen här i Norrköping. Vi bakade lussekatter, pepparkakor, drack glögg och lyssnade såklart på julmusik. När allt bak var färdigbakat öppnades julölen i vardagsrummet och vi satte oss ner och tittade på den mest juliga filmen av dem alla, Ensam hemma. Det var en trevlig kväll med en julstämning som var på topp.


I lördag kom större delen av min familj ner hit och hälsade på. Vi fikade och åt en god adventslunch lite i förtid och hade allmänt trevligt. Päronen hade också med sig de julsaker som är mina så ni kan ju gissa vad jag satte igång med när de åkte sen. Nu är min lägenhet klar för julen. Det finns en gran med ljus i (klä granen väntar jag lite med), det finns tomtar, julstjärnor i fönstret och en ljusstake förstås. Jag har tyvärr inte fixat någon adventsljusstake med riktiga ljus i, men för tillfället har jag fixat en liten provisorisk stake tills detta problem har lösts.


Idag kommer dagen ägnas åt så lite som möjligt. Tänkte bjuda över några på adventsfika lite senare i eftermiddag och sedan måste jag läsa igenom den rapport jag och min del av basgruppen skrev i veckan.


Vad gör ni på första advent?Efter ett par dagars vila från den skönlitterära världen är det nu dags igen. Tidigare ikväll började jag läsa sista delen i Stieg Larssons trilogi. Min tanke var från början att jag skulle hinna läsa klart boken innan filmen hade premiär. Ett mån som är relativt omöjligt nu då filmen har premiär imorgon om jag inte missminner mig. Första filmen gick jag och hyrde direkt efter att jag hade läst boken och tyckte den var bra. Film nummer två har jag faktiskt inte sett än men jag har hört att den också ska vara bra.


Imorgon tjuvstartar jag julfirandet med en lussevaka light. Vi väntar inte in lucia men vi tänkte ha jultema för en kväll. Det kommer at bli pepparkaksdeg, lussekatter, glögg och givetvis en massa härlig julmusik. I helgen kommer mina päron hit och hälsar på tillsammans med mina julsaker som jag tänker dekorera min lägenhet med. Ena syrran kommer troligen också med och av henne har jag beställt lite ljus. Om tre dagar är det första advent och om en knapp månad är det jul. Det är alltså hög tid för er som inte införskaffat alla julklappar att göra det nu innan julstressen börjar.


När börjar du ditt julfirande?
   

Visa fler inlägg